Tipping Etiquette for Salon Eiere

Tipping Etiquette for Salon Eiere


Forholdet til salongen din er en viktig og intim en. Du vil motta udelte oppmerksomhet fra stylister og Colourists, være i stand til ulempe en siste øyeblikk avtale, bør du trenger en nødsituasjon bang trim, og føle deg avslappet i sine hender. En måte å holde liv i forholdet og skille deg fra generelle kunder er å vise din takknemlighet gjennom hensiktsmessig tipping.

Historie


Begrepet tipping oppsto i det 16. århundre England når husholdnings tjenere ble kompensert ved å besøke gjester. Tips ble ikke gitt i USA før etter den amerikanske borgerkrigen. Amerikanerne begynte å reise utenlands, og skikken begynte å spre seg i USA til tross for fraværet av en tjener klasse. Drikkepenger ble sett på som en måte å kompensere underbetalte arbeidere, særlig for å gå over call of duty. Forskjellen i tipping protokoll mellom salong eiere og salong ansatte mest sannsynlig utviklet seg fra denne skikken. Salong eiere ble sett på som leder av husholdningen og ikke rett til ytterligere kompensasjon, til tross for å levere de samme tjenestene.

Retningslinjer


Tipping stylist eller kolorist som også eier salongen generelt har vært ansett som unødvendig, og i noen tilfeller, en faux pas. Det ble antatt at eieren høster mest av de økonomiske fordelene fra kostnaden for tjenesten, i motsetning til en stylist som leier plass fra salongen. Mening er nå variert og fortsetter å være en personlig preferanse. Men ifølge Peggy Post, leder av Emily Post Institute, er denne tradisjonen dø ut. Klienter bør planlegge å tippe 15 til 20 prosent av totalen, uavhengig av hvorvidt stylist eier salongen. Hvis flere ansatte var involvert i besøket, skal spissen være delt mellom dem, i henhold til hvor mye hver enkelt har bidratt.

Unntak


Bør du følge tradisjonen med tipping ikke salong eier, er det likevel viktig å uttrykke din takknemlighet på en målbar måte. Vurdere å legge inn en positiv anmeldelse på Yelp eller Facebook-nettsteder, noe som gir eieren en årlig gave - for eksempel en flaske vin eller blomster - og, selvfølgelig, som tilbyr personlige anbefalinger til salongen. Selv om du vanligvis ikke tips, vil du kanskje vurdere det hvis eieren presset deg inn i siste øyeblikk, klippe barnas hår under din avtale, eller hvis du var spesielt sent.

No-Tipping Salonger


Hvis begrepet tipping later en dårlig smak i munnen, eller gjør føles presset, "no-tip" salonger eksisterer - og politikken er strengt håndhevet. De fleste av dem er high-end salonger som følger denne protokollen for å gi en mer behagelig atmosfære for sine kunder.

Relaterte Post