Hva er farene ved å gjenbruke daglige kontaktlinser?

Hva er farene ved å gjenbruke daglige kontaktlinser?


Kontaktlinser er populære på grunn av deres praktiske og bekvemmelighet. Kontakter er spesielt egnet for folk som spiller sport. Hvor briller er upassende og komme i veien, kontakter er mye mer praktisk og egnet. Kontakter er mindre påvirket av regnvær og vil ikke damp opp. Daglig kontaktlinser skal kastes på slutten av dagen før du sovner. Dette er forskjellig fra utvidet slitasje kontaktlinser, som kan brukes når du sover.

Konjunktivitt


Når dags kontaktlinser brukes igjen og igjen kan det være en stor risiko for å pådra konjunktivitt. Konjunktivitt er betennelse i konjunktiva, innsiden av øyelokkene. Øynene kan bli rød og vassen, og en ekkel utflod kan produseres. Hvis linsene blir brukt igjen og igjen, kan bakterier vokse, noe som kan føre til denne infeksjonen.

Hornhinnen neovascularization


Daglige kontaktlinser er ikke laget for å bli renset. Hvis daglige kontaktlinser er gjenbrukt, er du setter urene linser i kontakt med øyet hver dag. Dette kan føre til hornhinne neovascularization, som er når det er overdreven vekst av blodårer i hornhinnen. Dette er forårsaket av mangel på oksygen i øyet, og er svært vanlig hos brukere av kontaktlinser. I de aller verste fall kan synet bli truet. Dette er grunnen til at det er viktig å ha regelmessige kontroller på optiker.

Forholdsregler


Kontakt lense brukere kan få øyeinfeksjoner på grunn av faren for bakterier fra hendene når du setter inn lense. Hvis du bruker daglig kontakt igjen og igjen, vil du øke risikoen for infeksjon fordi linsen kan rive eller begynne å bli dårligere. Linsen kan også endre seg i form og vil ikke være behagelig å bære og vil irritere øyet.

Relaterte Post