1930 peiser

1930 peiser


1930 fortsatte med utviklingen av art deco-stil av møbler som hadde vært å påvirke alle aspekter av interiør og eksteriør design siden forrige tiåret. Med økningen i nye boliger, mange hjem nå inneholdt en peis som reflekterte den nye modernistiske perioden. I tillegg til flotte, kraftige farger, strømlinjeformede krom og stål design, historiske påvirkninger fra Tudor, ble georgiske og gamle perioder brukes i mange husholdningsartikler. Flislegging ble populær i 1930 peiser, mens skarpe kanter og rene linjer brakt en særegen eleganse til tiåret.

Design


1930 peiser


Art deco design begynte å vises fra 1920-tallet til slutten av 1930-tallet, og erstatte den art nouveau populær på begynnelsen av det tjuende århundre, og innføre en mer sofistikert eleganse til hjem møbler. Den ble først sett på Paris-utstillingen i 1925, som feiret moderne kunsthåndverk, selv om begrepet art deco var ikke i bred bruk til rundt førti år senere. The Look of the Century tyder på at denne stilen ble i stor grad inspirert av ikke-vestlige kulturer som Egypt og Afrika. Peis design ved hjelp av moderne materialer ble mer spektakulært og avant-garde, med rikelig bruk av fliser, krom og lakkert tre.

Påvirkninger


1930 peiser


I tillegg til påvirkninger fra nyere Tudor og georgiske perioder av britisk historie, mange 1930 peiser tok sin inspirasjon fra gamle sivilisasjoner. Etter graven til Tutankhamon ble oppdaget i 1922, egyptiske design og motiver dukket opp på et bredt spekter av elementer, inkludert møbler. Ifølge Twentieth Century Peiser, er dette merkbart i bruk av mønstre som vinkeltegnene og stiliserte dyr, mens noen peiser innlemmet figurer som lignet trinnet pyramidene.

Funksjoner


1930 peiser


Mange peis stiler omfavnet de populære geometriske og abstrakte mønstre brukes i arkitektur av perioden som Chrysler Building i New York. BBC Homes området sier at peiser hadde det meste en rektangulær form og fet stil, med fliser i populære fargene brun, gul eller beige. Noen peiser hadde en back kjele montert i form av en støpejern tank bak brannen som varmet husholdningen vann.

Omgir


1930 peiser


De gamle støpejerns peiser av det nittende århundre ble gradvis erstattet i de tidlige årene av det nye århundret. Av 1930-tallet, ble peiser satt inne i et surround laget av polert treverk som eik, valnøtt eller mahogni. Disse ytre foringsrør ble høyere og mer vertikal enn de tidligere horisontale stiler, med avrundede skuldre, geometriske mønstre og innstikk av keramiske fliser. De ofte innarbeidet en mantel hylle langs toppen med en dekorativ design stiger opp fra sentrum i form av en sunburst eller vifte.

Relaterte Post