Hvordan å fortelle om safran er gammel

Hvordan å fortelle om safran er gammel


Som du kanskje forventer, er et krydder produsert fra arr av en viss blomst ikke noe som er lett eller billig å produsere, og dette gjenspeiles i safran enorme pris. Mange kokker, derimot, mener at fargen og smaken er verdt prisen; og man sikkert bare trenger litt om gangen. Det er ingen vits spruting på safran som er for gammel, men som det vil ha mistet mye av sin aroma, så sjekk friskhet før kjøp.

Bruksanvisning


•  Undersøke emballasjen nøye. Du er ikke ute etter best før dato, men hvis dette er utløpt safran er definitivt for gammel, men for "crop year". Hvis dette er den nåværende eller tidligere år, er den safran ganske frisk. Hvis datoen er innen tre år, er safran trolig fortsatt fine. Eldre enn dette, og det kan ha begynt å miste sin smak.

•  Gni litt av safran mellom fingrene og lukte det. Supermarkeder vil ikke la deg gjøre dette, men hvis du kjøper fra et marked eller en uavhengig selger, bør du få lov. Duften av krydder bør være sterk. Hvis det er svak eller du bare lukte støv, deretter safran er nok ganske gammel og vil ikke smake noe bedre i matlaging enn det lukter, selv om det vil legge til farge.

•  Sjekk prisen. Billig safran, selv om det er ekte, betyr ikke god safran. Dette er en kostbar krydder og du ikke kommer til å få en god handel. En pris på et par pounds per gram antyder at safran er gammel, falsk eller kuttet med noe annet. I skrivende stund, ble selv massemarkedet krydderselskap Schwatz lading nesten £ 8 gram for bakken safran. Mindre selgere kan ta mindre betalt på anledningen, men nesten helt sikkert ikke mye mindre.

Relaterte Post