Anbefalt olje for Yanmar Traktorer

Anbefalt olje for Yanmar Traktorer


Drevet av dieselmotorer produsert av Yanmar American Corporation, Yanmar traktorer er utbredt over amerikanske landbrukssamfunn. Som med en hvilken som helst forbrenningsmotor, er olje essensielt for god drift og lang levetid Yanmar motorer. Neglisjere oljeskift eller velge feil olje fører til flere problemer og havari. Med et så bredt spekter av oljer på markedet, velge riktig olje for en Yanmar motor kan bevise skremmende.

Olje Viktig


I motsetning til bensinmotorer som bruker olje bare for smøring, dieselmotorer krever også olje for motorkjøling og rengjøring karbon avleiringer fra stemplene. Lav eller ingen oljetrykket fører til motor lock-up, noe som resulterer i en motor gjenoppbygge. Forhindre oljetrykk problemene krever regelmessig kontroll og skifte av olje. For Yanmar dieseldrevne traktorer, trenger olje endring hver 100 timer eller hver 3000 miles; Imidlertid kan typen av olje valgt påvirke hyppigheten av oljeskift.

Typer og viskositet


Olje kommer i to hovedtyper: mineraloljer, raffinert fra råolje, og kjemisk-baserte syntetiske oljer, som også inneholder noen mengde mineralolje. Mest mineralolje er god nok for en dieselmotor som en Yanmar, men krever hyppigere endring enn syntetisk olje. Målt ved forskjellige temperaturer, motorolje viskositet karakterer inkluderer 5W-30, 10W-40 og 15W-50. Tallet før W indikerer viskositet i en kald motor; tallet etter er for en varm motor. Jo lavere tall, jo bedre beskyttelse på kalde starter og langvarig bruk.

Olje Kategorier


For en Yanmar traktor, er en viktigere hensyn enn viskositet og type olje ved bruk av olje beregnet for dieselmotorer. Oljekategorier varierer avhengig av alder og stil av motoren. Felles kategorier som passer for en Yanmar dieselmotor inkluderer CG, utviklet for lave utslipp, høy hastighet, fire-takts dieselmotorer; CF, som vanligvis brukes for off-road og heavy-duty dieselmotorer; og CE for kraftige dieselmotorer med turboladere. Noen av disse kategoriene har tall knyttet til vurdering som tilsier høyere ytelsesnivåer.

Endre Oil


Bortsett fra type og kategori av olje valgt, gir en høyere frekvens av oljeskift økt pålitelighet av en motor. Skifte olje på en Yanmar motor innebærer å fjerne tappepluggen under motoren, slik at oljen renner inn i en oljepanne; oljeskift filter og filterpakningen; rengjøring av filterhuset med en ren film av olje; erstatte tappepluggen og påfylling med ren olje.

Relaterte Post