Hvordan du ser etter Capuchin Monkeys

Hvordan du ser etter Capuchin Monkeys


Inneholder apekatter er den typen sett i mange populære Hollywood-filmer, som "Pirates of the Caribbean" og "Natt på museet". Holde inneholder apekatter som kjæledyr, men er ikke så enkelt som en tur på kino. Omsorg for primater tar mye arbeid, tid og engasjement. Med riktig kunnskap om ape behov og atferd, kan en Capuchin leve lykkelig i fangenskap i opptil 45 år.

Bruksanvisning


Gi adekvat bolig


•  Sett opp et bur for din Capuchin enten i hjemmet eller utenfor. Jo større kabinett, jo bedre, men det bør være på absolutt minimum 6 meter høy, 4 meter bred og fire meter dyp. Husk at capuchins kan skade ditt hjem betraktelig hvis de slipper unna buret, men må holdes innendørs hvis klimaet er utsatt for ekstreme varme eller kalde temperaturer. Capuchins er ideelt holdes på tropiske temperaturer.

•  Ta med rikelig med lek og klatring funksjoner i apekatt habitat. Capuchins tilbringer mesteparten av sin tid i trær og bare komme til bakken for å finne vann, så har rikelig grener, husker, logger og andre objekter for å klatre vil holde Capuchin føler seg trygge og okkupert. Linje bunnen av kabinettet med naturlige materialer som flis, tørre blader eller tørket torv mose. Når du legger til planter, sørg for at de er ikke giftig for din Capuchin.

•  Ditt Capuchin vil trenge et reir boks hvor det kan gå å gjemme seg eller sove. Tre er det beste materialet for denne funksjonen, som skal være foret med de samme materialene som brukes for buret gulvet. Reiret boksen skal være mest omsluttet med minst to inn- og utgangspunkter, og bør være stor nok for fullvoksen ape til å passe i komfortabelt. Sørg for å rengjøre reiret boksen regelmessig.

•  Ta med leker for din Capuchin å holde sin sinn opptatt og engasjere sine sanser. Baby leker er generelt trygt og underholdende for aper, selv om det er spesialiserte ape leker tilgjengelig fra noen kjæledyr leverandører. Aper liker å stirre inn i speil like mye som mennesker gjør, så gir man vil bidra til å holde det engasjert.

•  Hold Capuchin trygg og ren ved å rense buret en gang i uken. Avføring og kastet mat bør fjernes daglig. Rengjøre buret med mild desinfiserende og skyll alle rengjorte gjenstander grundig for å unngå din ape inges rengjøringsmiddel. Hvis du velger å bruke bleier på din ape, endre bleie annenhver time eller etter behov.

•  Gi din ape med sterke, men hyggelige luktende stoffer som det kan gni seg selv. Capuchins gjør dette for å dekke opp sin naturlige duft, noe som reduserer deres detectability å tære og rovdyr. Appelsin skreller og gress avskjær fungerer godt for dette.

Gi mat og vann


•  Feed Capuchin med rett type mat. I vill capuchins spise frukt, planter, insekter og små dyr. Du bør gi din Capuchin med en blanding av frisk frukt, som mango, ananas, bananer og druer, friske eller dampede-og-avkjølte grønnsaker, søtpoteter, nøtter og frø (rå og usaltede), grovbrød (i små mengder ), hardkokte egg og insekter, for eksempel gresshopper og måltid ormer, som kan bli funnet på dyrebutikker.

•  Gi din ape med vitamintilskudd beregnet for primater. Capuchins avhenge av soleksponering for å utvikle vitamin D, så hvis din Capuchin holdes innendørs er det spesielt viktig å gi dette vitaminet i supplement form.

•  Endre din ape vannskålen regelmessig, minst annenhver dag, men helst hver dag. Vann kan raskt bli forurenset med avføring, urin og mat innendørs. Hvis din ape holdes utendørs, er det ideelt for det å ha en liten dam for å drikke av.

•  Hold din ape kosthold variert og sørg for å inkludere mat fra alle matvaregrupper. Capuchins er altetende, noe som betyr at de spiser både dyr og plantemateriale.

Gi tid og sosialt samspill


•  Sørg for at din Capuchin får masse spilletid. Capuchins, som alle aper, er sosiale vesener. I vill tilstand er de aldri alene, så det er best å ha et kjæledyr apekatt bare hvis ett medlem av familien er hjemme hele tiden. Jo mer tid tilbrakt spiller og samspill med din Capuchin, jo bedre.

•  Presenter Capuchin til alle i nær omgangskrets så snart du tar den hjem. Capuchins, etter bonding med sin herre, kan bli defensiv av dette forholdet og kan angripe eventuelle trusler mot det, for eksempel fra sin eiers barn, ektefelle eller nære venner. Hvis apen er sosialisert med disse andre kjære med en gang, vil det bedre akseptere dem som en del av eierens sosial gruppe.

•  Hvis du har plass, tid og ressurser, eier mer enn én Capuchin. Dette vil løse problemet med ensomhet for din ape. Erverve apene på samme tid, fortrinnsvis fra samme kilde. Nylig introduserte capuchins bør aldri være alene før de er helt akklimatisert til hverandre, så de kan angripe og drepe hverandre. Kjønnsmodne capuchins kan bli aggressive mot andre hvis de føler at deres territorium blir truet.

Relaterte Post