Hvordan virker en sprayflaske fungerer?

Hvordan virker en sprayflaske fungerer?


Mange bruker sprayflasker hver dag for alt fra rengjøring til personlig stell, men ikke mange vet hvordan de fungerer. En sprayflaske er konstruert for å trekke væske fra flasken ved hjelp av en enveisventil. Den pumpe, drevet av en trigger, tvinger væsken gjennom en dyse som bryter opp strømmen av væske, å dreie den i en fin tåke eller bekk.

Flaske


Flasken er reservoar fra hvilket pumpen trekker væske når brukeren trykker på avtrekkeren på sprayflaske. Væsken beveger seg fra flasken opp røret. Røret og reservoaret er like i sprayflasker og andre typer pumper som pumper på såpedispensere. For tynne væsker som rengjøringsprodukter, kan en tynnere rør jobbe, men for tykkere væsker som håndsåpe, er et tykkere rør nødvendig å trekke væske.

Pump


Pumpen er hoved arbeidende del av en sprayflaske. Pumpen består av utløsermekanismen, et stempel, en sylinder og en enveisventil. Når brukeren trykker på avtrekkeren, tvinges stempelet inn i sylinderen, noe som tvinger væsken gjennom dysen som en konsentrert strøm av væske. Når avtrekkeren slippes, beveger stempelet tilbake, å trekke væske tilbake inn i sylinderen. Denne væsken blir tvunget ut av dysen neste gang avtrekkeren trykkes inn. En en-veis ventil i bunnen av pumpen bare tillater væske å strømme opp i røret inn i pumpen, ikke er tilbake i flasken.

Dyse


Dysen til sprayflaske konsentrerer væsken inn i en strøm ved å tvinge det gjennom små hull. Sprayflaske dyser har også en enveisventil i dem som holder luft fra å strømme tilbake inn i pumpen og gjør det mulig for suge i pumpen, slik at væske kan trekkes opp i røret. Uten denne ventil, vil pumpen suge luft inn i sylinderen, i stedet for væske opp fra flasken.

Andre designelementer


Noen dyser har en innebygd i skjermen med masse små hull som gjør væsken fremstå som en tåke, og noen kan skru ned for å låse flasken og forhindre væske fra å rømme. Røret på noen sprayflasker har også et bredere del ved bunnen for å tillate enklere opptak av fluidet. Noen ganger har dette bredere tube end en skjerm over det slik at solid materie ikke blir sugd inn i røret.

Relaterte Post