Østradiolnivåer i 25-åringen Hanner

Østradiolnivåer i 25-åringen Hanner


I motsetning til det mange tror, ​​er testosteron ikke den eneste mannlige hormonet og østrogen er ikke den eneste kvinnelige hormonet. Faktisk, menn og kvinne har både testosteron og østrogen i kroppen sin til alle tider, og det er samspillet mellom disse og andre hormoner som bestemmer riktig funksjon av det endokrine systemet. Østradiol, en form for østrogen, spiller en rolle i menns helse, selv unge menn, på flere måter enn tidligere antatt.

Funksjon


Den primære form av sirkulerende østrogen hos både menn og kvinner, østradiol, hjelper indikere funksjon av hypothalmus og hypofysen systemer. Menn utgjør mindre estradiol enn kvinner med en liten porsjon dannet direkte av testiklene og resten konvertert fra testosteron og adrenal steroidhormoner.

Normale nivåer


Østradiolnivåer hos menn er bestemt av en enkel blodprøve. Hver lab vil liste sitt eget referanseområde på testresultater, men en normalområdet er omtrent 10-60 pg / ml. Hos kvinner, varierer gjennomsnittlig blodnivåer vidt, avhengig av fasen av menstruasjonssyklusen, eller hvis de er post-menopausal. I menn, derimot, referanseområder er konstant om en mann er 25 eller 60. Det blir sagt, det er også en anerkjent faktum at som menn alder, vil de pleier å ha score mot den høyere enden av det normale.

Lave nivåer


Lave nivåer av østradiol hos menn kan spille en rolle i helseproblemer som infertilitet og dårlig beintetthet. En artikkel i International Journal of Urology, 1995, angitt at østradiolnivåene var signifikant lavere i de med sædceller i forhold til kontrollgruppen. Ifølge forskning utført ved University of California, har lav bentetthet en sterk sammenheng med lave østradiolnivåer hos menn.

Høye nivåer


Ifølge Dr. Rick Cohen, en ekspert i behandling av mannlig hormonell ubalanse, som nevnt i sin artikkel "Østrogen: Den Ukjente mannlig hormon," økning i østrogen kan forårsake "reduserte nivåer av testosteron, tretthet, tap av muskelmasse, økt kroppsfett , tap av libido og seksuell funksjon og en forstørret prostata. " Gynekomasti, eller forstørrelse av brystvevet hos menn, samt andre tegn på feminisering kan også være relatert til høye østradiolnivåer hos menn i alle aldre.

Konklusjoner


Som med mange laboratorietester, kan vurdering av østradiolnivåer hjelpe indikere potensielle helseproblemer, men er ikke en proof-positiv diagnostisk verktøy. Husk å diskutere eventuelle bekymringer med din helsepersonell.

Relaterte Post