Normal Saline Vs. Ringer-laktat i svangerskapsdiabetes

Normal Saline Vs.  Ringer-laktat i svangerskapsdiabetes


Gravide kvinner med svangerskapsdiabetes kan kreve intravenøs væske på noe tidspunkt under svangerskapet; det er mer sannsynlig når de er innlagt på et sykehus for arbeidskraft eller keisersnitt. Den type væske avgjøres av lege med ansvar for pasienten.

Svangerskapsdiabetes


Svangerskapsdiabetes kan forekomme i alle gravid kvinne, men risikoen øker for enkelte kvinner på grunn av fedme, alder eller genetikk. Det er identifisert når blodsukkeret er høyt under graviditet og kan eller ikke kan behandles med insulin, avhengig av kvinnens.

Intravenøs væske


Intravenøs (IV) væsker kan være nødvendig under fødselen, keisersnitt eller når som helst i løpet av svangerskapet når sykehusinnleggelse er nødvendig. IV væsker øke hydrering og hvis melkesur Ringers benyttes, opprettholde et vanlig balanse av elektrolytter i kroppen.

Ringer-laktat Solution


Melkesur Ringers løsning (LRS) er en steril saltprodukt som også inneholder natriumlaktat, kaliumklorid og kalsiumklorid. Dette er gitt via IV i stedet for rett saltløsning (NaCl) når elektrolyttbalansen i kvinnens må opprettholdes. Ekstra kalium sannsynlig må legges til væsker, som avgjøres av legen.

Saline


Saltløsning (NaCl), når det brukes intravenøst, virker ganske enkelt til å rehydrere systemet og virker ikke til å opprettholde elektrolyttbalansen direkte. Hvis kalium nivåene er en bekymring, kan det legges til posen med saltvann, som anvist av legen.

IV Druesukker og Insulin


Avhengig av pasienten og alvorlighetsgraden av svangerskapsdiabetes, legen kan ha dekstrose tilsatt til fluidene hvis han er opptatt av blodglukosenivået synker (for eksempel under et keisersnitt). Også, avhengig av tilfellet, kan insulin administreres hvis blodglukose er for høy.

Relaterte Post