10 Konspirasjonsteorier som viste seg å være sant

10 Konspirasjonsteorier som viste seg å være sant

Introduksjon


De fleste konspirasjonsteorier har en tendens til å være umiddelbart avvist som falske eller usannsynlige historier trodde opp av crackpots. Men som vi skal se, noen teorier som opprinnelig ble latterliggjort som tull har faktisk viste seg å være sant. Her presenterer vi deg 10 konspirasjonsteorier som viste seg å være alt for ekte.

Anthrax angrep


Et rykte som Al-Qaida planla å angripe USA ved hjelp av den dødelige bakterien miltbrann syntes å ha gått i oppfyllelse i 2001. I løpet av flere uker etter angrepene den 11. september, kontorene til ulike medieorganisasjoner (ABC Nyheter, CBS News, NBC Nyheter, ble The New York Post og The National Enquirer) og to demokratiske senatorer (Tom Daschle og Patrick Leahy) målrettet i hva FBI kåret til Amerithrax etterforskning. Fem personer omkom og en annen 17 ble smittet etter å komme i kontakt med bokstaver forurenset med miltbrannsporer. Til tross for i utgangspunktet å fokusere på Al Qaida eller Irak som potensielle mistenkte bak angrepet, FBI konkluderte til slutt med at en amerikansk bio-forsvar forsker, som tok sitt eget liv i 2008, sto bak angrepene.

MKULTRA


Den urovekkende ideen om at regjeringer ønsker å kontrollere våre sinn har lenge vært et populært tema for science fiction-forfattere og konspirasjonsteoretikere likt. I 1975, takket være arbeidet til Rockefeller Presidential Commission i USA, ble det avslørt at Central Intelligence Agency (CIA) faktisk hadde forsket metoder for tankekontroll. MKULTRA, som ble utført av CIA 1953-1973, med sikte å undersøke metoder for innflytelse og tankekontroll. Millioner av dollar ble strømmet inn i ordningen på ordre fra tidligere byrå direktør Allen Dulles. Noen har hevdet at forsknings teknikker for Prosjekt MKUlltra faktisk ble skapt av CIA for å avlede den offentlige oppmerksomheten bort fra etatens virkelige målet for å finne nye metoder for avhør og tortur.

Operation Snow White


Operation Snow White var kodenavnet for en Scientologikirken konspirasjon for å infiltrere ulike USA offentlige etater over hele verden på 1970-tallet. Ledende kirkemedlemmer søkt å målrette IRS (Internal Revenue Service), FBI og CIA i håp om å få informasjon som er nyttig for den religiøse organisasjonen. Operasjonen ble til slutt avslørt av offentlige tjenestemenn, som fører til en rekke kirkemedlemmer bedende skyldig i en rekke straffbare forhold.

Operasjon Ajax


Mange har ofte anklaget vestlige regjeringer for å blande seg i saker av utviklingsland for å beskytte sine egne kommersielle og politiske interesser. Operasjon Ajax ble orkestrert av USA og Storbritannia i 1953 for å styrte regjeringen av iranske statsminister Mohammad Mosaddeq i et kupp. Undercover CIA-agent Kermit Roosevelt var ansvarlig for å bestikke ulike tjenestemenn i den iranske regjeringen for å legge til rette for tiltak mot Mosaddeq, som hadde planlagt å nasjonalisere den Anglo-Iranian Oil Company.

Operasjon Gladio


Dette hemmelige operasjonen var et hemmelig nettverk som opererte å motvirke kommunismen i Italia under den kalde krigen. Selv om dannelsen av hemmelige paramilitære organisasjoner var en del av denne operasjonen, dens viktigste funksjon var å fremme en "spenningens strategi" som er designet for å forenkle seier av en høyrevridd regjering i landet og motarbeide så kraftig italienske kommunistpartiet. lignende operasjoner, som i hovedsak ble finansiert av CIA, også fant sted i andre NATO-land.

Dreyfus Affair


Denne saken, som kombinert konspirasjon, spionasje og anti-semittisme, hadde en splittende effekt på det franske samfunnet i 12 år mellom 1894 og 1906. Det begynte da Alfred Dreyfus, en fransk hær kaptein fra Alsace, ble funnet skyldig i høyforræderi og dømt til livs på den franske straffekoloni av Djevelens Island. Ifølge det franske hoffet, hadde ingeniøren av jødisk anstendig overlevert hemmelige dokumenter til tyskerne. Men en kampanje hevde Dreyfus 'uskyld og en påstått antisemittisk dekke opp begynte å vokse, som kulminerte i forfatter Emile Zolas berømte åpent brev kjent som "J'Acusse" til en Paris avis i 1898. Den mistenkte virkelige skyldige Major Ferdinand Esterhazy Walsin ble senere brakt inn for en militær domstol, men ble funnet ikke skyldig i spionasje.

Holocaust


Holocaust er regnet som den største tragedien i menneskehetens historie, en varig symbol på menneskets umenneskelighet til mennesket. Faktisk ble nazistenes systematiske slakting av seks millioner jøder og millioner av andre minoriteter avvist av mange som et rykte under andre verdenskrig, slik var det manglende evne forstå nivåene av grusomhet involvert. Det var bare med oppdagelsen av dødsleirene på slutten av konflikten at den fulle gru hva nazistene hadde kalt den "endelige løsning" ble klart. Blant de metoder som brukes til å utføre sitt makabre plan var giftig gass kvelning, skyting , hengende, juling, sult og tvangsarbeid.

Operasjon INFEKTION


Denne operasjonen kalde krigen var et forsøk fra KGB å spre falsk informasjon om at AIDS-viruset hadde blitt skapt av myndighetene i USA. Den sovjetiske etterretningsbyrå håpet å destabilisere USAs relasjoner med sine allierte ved å fremme teorien om at viruset hadde vært resultatet av et forskningsprosjekt omkring biologiske våpen ved Fort Detrick i Maryland. Det argumenteres for at KGB også håpet å dekke opp Sovjetunionens egne forsøk på å utvikle biologiske våpen.

Den sveitsiske filer skandale


Denne konspirasjonen streket lenge hatt frykt for at demokratiske regjeringer faktisk ønsker å styre oss ved å etablere overvåkingssamfunn. I 1989 ble Sveits rystet av åpenbaringen om at landets føderale politiet hadde vært å utvikle en ulovlig masse overvåkningssystem. En sveitsisk parlamentarisk komité oppdaget at tilsynet hadde ulovlig skapt mer enn 900.000 filer som inneholder personlig informasjon om sveitsiske borgere. En annen kommisjon da fant landets avdeling forsvar hadde også vært kompilering hemmelige filer på innbyggerne, og at en hemmelig paramilitær styrke som kalles P-26 hadde også blitt opprettet.

CIA og kuppet mot Salvador Allende


USA støttet kuppet mot Salvador Allende, den demokratisk valgte sosialistiske president i Chile, fant sted på bakgrunn av den kalde krigen. Kuppet i 1973 banet vei for det brutale regimet til general Augusto Pinochet. Amerikansk deltakelse har blitt bekreftet av en rekke vitnesbyrd fra tidligere medlemmer av CIA og spesielle hemmelige hær. USA hjalp fonds og planlegge operasjoner og militære angrep designet for å destabilisere Allende formannskap og fremme et kupp.

Relaterte Post