Hva frukt inneholder alpha lipoic syre?

Hva frukt inneholder alpha lipoic syre?


Alpha Lipoic Acid (ALA) er en av mange antioksidanter som finnes i naturen og produseres i kroppen å bekjempe frie radikaler. Frie radikaler forårsake skadelige kjemiske reaksjoner som kan ødelegge celler, organer og vev i legemet. ALA er både vann- og fettoppløselige, i motsetning til andre antioksidanter, slik at de fungerer i hele kroppen. Forskning viser også ALA kan hjelpe regenerere andre utarmet antioksidanter.

Grønn Pepper


Mens grønn paprika anses å være grønnsaker i den kulinariske forstand, de er botanisk frukt. Grønn pepper er høy i kloroplaster, som enkelte studier har vist indikerer frukten er høy i alpha lipoic syre, ifølge George Mateljan Foundation. I tillegg, grønn paprika er gode kilder til vitamin C, tiamin, vitamin B6, betakaroten og folsyre.

Tomater


Tomater, som grønn paprika, er noen ganger ansett som en grønnsak, men er i virkeligheten en frukt. Alpha lipoic syrer er blitt funnet i tomater, og blir vanligvis syntetisert for bruk i hudkremer. Tomater inneholder også den kraftige antioksidanten lykopen. Lykopen beskytter mot visse kreftformer, så vel som å beskytte hjertet. Tomater i sin rå form har høye konsentrasjoner av vitamin C.

Grapefrukt


De alpha lipoic syrer som finnes i grapefrukt syntetiseres også for bruk i hudkremer. Som tomater, inneholder grapefrukt lykopen og vitamin C. Den ene halvdelen av en grapefrukt inneholder mer enn 70% prosent av det daglige verdi for vitamin C. Grapefrukt høy antioksidantaktivitet kan inntas i form av fersk juice.

Sitron / Limes


Sitroner og lime inneholder alpha lipoic syre og kan tilberedes eller inge rå. Sitron og lime inneholde limonoids, et stoff som har vist seg å bidra til å bekjempe kreft i munn, hud, lunge, bryst, mage og tykktarm. Både lime og sitroner inneholde antioksidant flavonoider; limes inneholder en spesiell type som kalles flavonol glykosider. Disse flavonol glykosider har vist seg å stanse celledeling i mange cancercellelinjer og har viktige antivirale effekter. Studier fra Vest-Afrika i 2000 funnet inkludering av lime juice i måltider i løpet av koleraepidemien var fast bestemt på å redusere sjansen for å pådra seg sykdom.

Relaterte Post