En sammenligning av mRNA tRNA og rRNA

En sammenligning av mRNA tRNA og rRNA


RNA er en svært nyttig biologisk molekyl, og har ulike essensielle bruksområder i å holde en celle i live og la det gå om sin naturlige virksomhet inne i kroppen. Hos mennesker er den genetiske kode laget av DNA, som er en forkortelse for deoksyribonukleinsyre. RNA står for ribonukleinsyre, noe som betyr at det er ganske lik DNA, men i stedet for ved hjelp av et molekyl som kalles deoksyribose i sin struktur, den bruker en ribose-molekyl i stedet.

Beliggenhet


En human celle har generelt DNA pakket i en kjerne, og alle typer av RNA er utformet for å lese informasjon fra DNA, slik at en celle kan lage proteiner fra DNA blåkopi. Budbringer-RNA (mRNA) er funnet på innsiden og utsiden av en kjerne, i det indre av cellen kalles cytoplasma. Transfer-RNA (tRNA) og ribosomalt RNA (rRNA) er begge til stede bare i cytoplasma til en celle.

Funksjon


mRNA er i utgangspunktet en bakover kopi av en del av DNA-sekvensen. Det er som en kopi av et viktig dokument som cellen kan lese når det trengs. tRNA molekyler lese denne fotokopi og samle byggesteinene i proteiner at mRNA-molekyler inneholder kode for. Til slutt fullfører rRNA montering av alle byggesteinene i en komplett protein.

Struktur


Strukturelt, er mRNA en enkelt strand av små blokker som kalles ribonukleotider. Disse kalles uracil, adenin, cytosin og guanin. tRNA har ikke en så enkel konstruksjon som mRNA, fordi det folder seg opp til en tre-dimensjonal kløverbladform, og deretter inn i en "L" -form. rRNA-molekyler fungerer ikke av seg selv, men snarere noen pinne sammen med et utvalg av proteiner for å danne en forholdsvis stor struktur som kalles et ribosom.

Nummer


Siden mRNA er et kopiert del av DNA blåkopi, kan mange forskjellige mRNA molekyler som er tilstede i en celle. Disse kan variere i lengde avhengig av størrelsen av den informasjonssekvens som skal kopieres. Det er opp til 100 forskjellige tRNA i en menneskecelle, som hvert enkelt byggeblokk av protein (aminosyrer) krever minst en tRNA å være spesifikke for seg selv. Mange ribosomer (som inneholder rRNA) er også til stede i cytoplasma, klar til å lage proteiner når cellen trenger dem. Hver ribosom inneholder tre "små rRNAs" og en "stor rRNA" molekyl.

Relaterte Post