Den beste tiden å plante Wax Leaf Ligustrum

Den beste tiden å plante Wax Leaf Ligustrum


Voks blad ligustrum er en rekke liguster. Ligustrum er en vanlig busk som blir ofte brukt som en hekk. De blanke blader og attraktiv form gjør det til et utmerket valg for hjemmet landskapet. Den eviggrønne busken har vokslignende blader opptil seks inches lang med en uttalt krøll langs midrib som forårsaker bladverket for å danne en V-form. De fleste eviggrønne planter kan plantes som helst på året, og privet er intet unntak. Imidlertid oppnås de beste resultater når den er plantet om våren.

Wax Leaf Ligustrum


Glossy privet, som det også kalles, er en lett-å-vokse busk eller lite tre som kan vokse opp til 30 meter høye. Anlegget er lett å holde seg til en mindre vane med beskjæring og kan bli skåret inn topiaries eller hekker. Den produserer klynger av små hvite blomster som vike for små gråsort blå berrylike frukt kalt drupes. Disse fruktene er antatt å ha helsebringende fordeler, spesielt for leveren.

Hardførhet soner


Voks blad ligustrum er innfødt til Kina, Japan og Korea. Den trives i temperert å varme soner og er hardfør i Jordbruksdepartementet soner 8 til 10. Dessverre har det rømt dyrking i California over Sør til Florida. Det er oppført som en eksotisk plante pest of California og en kategori II arter av Florida. Privet bør ikke brukes i disse landskapene, hvor de har blitt invasiv.

Planting Times


Eviggrønne planter ikke oppleve ekte dvalen, som er når de fleste planter bør settes ned i bakken. Sovende planter opplever mindre stress når de er plantet i løpet av sin hvileperiode. Planter som ikke har noen ekte dvalen kan plantes når som helst, men du må gi supplerende vanning og fryse beskyttelse, hvis det er aktuelt. Installere voks blad ligustrum våren tar fordel av våren regner og varmere temperaturer som gir en mer skånsom overgangsperiode for nyinstallerte planter. Planter med nakne røtter vil omvendt etablere best når plantet mellom november og begynnelsen av mars.

Hvordan Plant Privet


Forberede en hage seng som har blitt dyrket ned til en dybde på 12 til 16 inches og har generøse mengder kompost lagt til jord. Legg en håndfull bonemeal som en organisk pre-planting gjødsel. Suge bare-rotvekster godt før planting. Dig hull akkurat dypt nok til å romme røttene, men dobbelt så bred. Installere anlegget og trykk på jord rundt røttene. Vann dypt og holde privet fuktig før den har etablert, vanligvis i en måned.

Relaterte Post