Forskjellen på Revmatoid Artritt og septisk artritt

Forskjellen på Revmatoid Artritt og septisk artritt


Ifølge Artritt Foundation, er leddgikt et teppe begrep som dekker mer enn 100 ulike sykdommer og tilstander. Revmatoid artritt og septisk artritt har lignende symptomer og lignende årsaker, men ulike behandlinger. Her er en oversikt over de tegn og symptomer på hver, og behandlingstilbud tilgjengelig.

Septisk artritt Årsaker

Septisk artritt, ifølge Mayo Clinic, er forårsaket av bakteriell eller mindre vanlig, soppinfeksjon. Infeksjonen infiltrerer leddet, forårsaker ekstrem smerte. Septisk artritt vanligvis bare rammer én felles, vanligvis kneet.

Septisk artritt Tegn og symptomer

Tegn og symptomer på septisk artritt inkluderer: - Pain - Hevelse - Fever - Chills - Warmth av de berørte ledd

Septisk artritt behandlinger

Legen din vil forskrive antibiotika for å behandle infeksjonen og gjøre felles drenering for å fjerne den infiserte leddvæsken. Drenerings reduserer også trykket på skjøten og gir legen en prøve for testing.

Revmatoid artritt Årsaker

The Arthritis Foundation sier at det er ingen grunn til revmatoid artritt, men at RA kan være forårsaket av en kombinasjon av faktorer. Det som er kjent er at noe utløser kroppens immunsystem til å angripe synovial membraner i leddene.

Revmatoid artritt Tegn og symptomer

Vanlige tegn og symptomer på RA inkluderer: - Svakhet - Trøtthet - Stivhet, spesielt i de berørte ledd - Influensalignende symptomer - Forekomst av fakkel-ups av sykdommen etterfulgt av perioder med remisjon

Revmatoid artritt behandlinger

The Arthritis Foundation sier revmatoid artritt er vanligvis behandles med ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen eller paracetamol, selv om behandlinger er skreddersydd til hver enkelt pasients forhold. Mer alvorlige tilfeller kan kalle for immun-undertrykke medisiner eller kirurgi.

Relaterte Post