Diaré i Cats & Kittens

Diaré i Cats & Kittens


Det er flere måter som diaré påvirker katter og kattunger: deres avføring kan løsne, kan deres tarmer flytte oftere, eller mengden av avføring kan øke. Alle tre av disse symptomene kan noen ganger opptrer sammen, og alle krever oppmerksomhet.

Årsaker


Det kan være en enkel, lett-behandle årsaken til kattens tilstand. Det kan for eksempel være en reaksjon på en ny mat eller et nytt leketøy. Innvollsorm er også en vanlig årsak, som er bakterielle og virale infeksjoner. Dessverre, diaré noen ganger indikerer tilstedeværelse av en alvorlig helsetrussel. Diaré som varer mer enn et par dager krever ekspertråd fra en veterinær.

Viktig informasjon


Når du ringe dyrlegen, vil han sannsynligvis be deg om å beskrive fargen og konsistensen på avføringen, og om blod eller slim er til stede. Veterinæren vil også spørre om avføringen har en sterk lukt og når diaré startet, og kan be om at du tar inn en avføringsprøve.

Behandling


Det er nesten like mange behandlinger for diaré som det finnes årsaker. Ofte vil små endringer i kattens diett eller fôring tidsplan løse problemet. For å komme i gang, flere profesjonelle nettsteder gir verdifull innsikt i feline helsetjenester. Men, over-the-counter behandling anbefales ikke til kjæledyret ditt er diagnostisert av en veterinær.

Relaterte Post