1960: kjoler for kvinner og mote

1960: kjoler for kvinner og mote

1960: kjoler for kvinner og mote


Kjole stiler i 1960 strakk den ene ytterligheten til den andre - fra de konservative stiler av de tidlige årene til de psykedeliske moter som på 70-tallet nærmet seg. På begynnelsen av 1960-tallet, kjoler var ladylike og riktig. Kveld og utflukt kjoler ble paret med hansker, underskjørt og hofteholdere. Siste halvdel av 1960-tallet så en bytte til mer moderne styling, med kortere hemlines, dristigere mønstre og tilbehør som go-go støvler og dingler øredobber.

Day Dress


Dag kjoler fra 1960-tallet kjennetegnet scoop-hals styling og rette eller plissert skjørt. Bodice var tettsittende og ble glidelås gjennom baksiden av kjolen. Ofte slitt med matchende jakker eller jakker, ble dag kjoler ikoniske gjennom Jacqueline Kennedy, som brukte dem ofte. I motsetning til den dagen kjole fra 1950-tallet, kom dette tiårets versjon i dristige farger og mønstre, men hemlines holdt seg på eller under kneet. Day kjole stoffer inkludert ull, stivede silke eller bomull blander.

Shirtwaist Dress


Lik i form og stil til dagen kjole, den shirtwaist kjole også omtalt en button-down foran bodice med en matchende skjerf eller belte i midjen området. Knappene ble klassisk stil eller simulert perler, og de kjole stoffer inkludert fargerike silke eller bomull blander. Andre funksjoner i shirtwaist kjole inkludert konvertible krager og roll-up ermene, som reflekterte den mer uformelle styling av kjolen.

Telt Dress


På midten av 1960-tallet førte innføringen av telt kjole, med en frittflytende bodice og kort hem linje, ofte faller flere inches over kneet. Også kjent som en trapes kjole, teltet stil omtalt dristige farger mønstre inkludert geometriske former og striper. Tettsittende halsbånd var en ting fra fortiden, som den buede åk krage lagt til den frigjørende stilen i denne kjolen.

Mod Dress


Mod kjolen var en del av sen av 1960-tallet mote, og kom i et fargerikt utvalg av psykedeliske mønstre, inkludert paisleys og fred tegn. Glidelås i ryggen, var dette kort kjole med en liten teft i skjørtet området slitt av kjente ikoner av tiden, inkludert Twiggy og Goldie Hawn. Dristig, dristig og eventyrlysten, mod kjolen omtalt lange eller korte ermer og var ofte sammen med go-go støvler.

Relaterte Post