Hvor lang tid å lage et lam biff?

Hvor lang tid å lage et lam biff?


Våren lam er en saftig, allsidig kjøtt som gir en velkommen endring fra biff. Lam steker er kuttet fra baksiden ben og skulder av dyret. Skulder kjøtt vil inneholde mer muskler og fungerer godt som en langsom tilberedes steke kjøtt. Lam steker kuttet fra bakbenet blir slankere og best overlatt til ovnen eller komfyr. Lam må tilberedes til det viser et minimum innvendig temperatur på 60 grader C (145 grader F). Hvor lang tid det tar vil bli bestemt av matlaging metoden som velges.

Pan steking og stekeovn koketider


Mye som biff, vil lam ikke ta veldig lang tid å lage mat når den plasseres i en lett oljet panne og stekt over middels varme. Varm oljen og tilsett hvitløk hvis du liker. Plasser biff i kjelen og yngel på hver side i fem til åtte minutter, avhengig av tykkelsen av biff. Snu kjøttet og stek i ytterligere tre til fem minutter, og deretter sjekke temperaturen med et steketermometer. Hvis du liker en veldig mør biff, svi kjøttet først ved å varme opp stekepanne til en høy varme og plassere kjøttet i pannen for litt under et minutt på hver side. Skru varmen ned og fortsette matlaging i ytterligere fire minutter eller så, snu en gang. Støpejern fungerer best til steking kjøtt, som kjøtt ikke vil holde seg til pannen som rustfritt stål. Du kan sjekke temperaturen på kokekaret ved sprinkling litt vann i oppvarmet olje, hvis det dukker og "danser" på pannen, er det den perfekte temperaturen for rålekkert. For ovn matlaging, plasser lam i et udekket langpanne og stek ved 165 grader C (325 grader F). For hver 0,5 cm (tommer) av tykkelse, ta 10 til 15 minutter av steketiden. Du kan gi mer tid for en godt utført biff, matlaging til en indre temperatur på 76 grader C (170 grader F).

Ulme tid


Cubed lam biff kan bli langsom tilberedes og er den viktigste ingrediensen i den velkjente fatet, osso buco. Dette lapskaus krever hvite bønner, kapers, sitronskall og andre friske urter og krydder, og deretter plasseres i ovnen eller Crockpot i opptil to timer. Be slakteren for biff som er kuttet fra skulderen, som muskelen i dette kuttet er det som gjør kjøttet fuktig og anbud når stuet.

Broiling og grilling ganger


Slankere stykker av lam kan plasseres under en forvarmet grill i tre til fire minutter, og deretter snudd til ferdig mat. Sett kjelen på andre stativet under flammen. Noe nærmere, og du ikke bare risiko brenne kjøttet, men midt på biff har en bedre sjanse til matlaging gjennom og bor anbud hvis det ikke er for nær varmekilden. Du kan også plassere lam steker på grillen over sterk varme og la det koke i fem minutter på hver side for hver tomme av tykkelse. En to-tommers tykk biff vil kreve ca 10 minutter av steketiden på hver side.

Relaterte Post