Trær med lite Orange Frukt & Long Thorns

Trær med lite Orange Frukt & Long Thorns


Det virker urettferdig at trær som bærer små, lekre frukter bør komme dekket i lange torner. Enkelte treslag, spesielt fruktbærende varianter, utviklet seg tornete bark som en selvoppholdelses teknikk, holde pesky, små dyr fra klatring sine grener og stjele deres frukter. For gartnere og bønder, torner er mer av en smerte enn en evolusjonær vidunder. Trær med lange torner og små oransje frukt pleier å kjennetegne mer hardføre treslag - de som lever gjennom harde, iskalde vintre, men fremdeles bære frukt neste sesong.

Yuzu treet


Den Yuzu treets orange og gulaktig frukt ser ut som en blanding mellom en appelsin en en sitron. De små, oransje, hardfør frukt vokser på en skarp tornete tre som avgir en søt duft. De lange torner på de Yuzu grenene få treet gjenkjennelig som en mer hardfør tre, en som tåler kuldegrader i vintermånedene, og fortsette å bære friske små frukter i høst.

Kumquat treet


Trær med lite Orange Frukt & Long Thorns


Kumquat trær er en del av en gruppe av små fruktbærende trær i blomstrende plante familien Rutaceae. Mens Thorn varianter finnes, kumquat trær har vanligvis en litt vanskelige lag på stammen og greiner eller noen lange pigger. Lik i farge og tekstur til en appelsin, er kumquat frukt faktisk mye mindre - rundt 5/8 tomme til 1 1/2 tommers bred - og ovale, som en oliven. Trærne vokser til å nå rundt 8 til 15 meter høye popping med små krydret-søt oransje frukter.

Hardy Orange (trifoliate Orange)


Den mest hardføre appelsintre variasjon er hardfør oransje, eller trifoliate oransje, som tåler temperaturer ned til --6.67 grader Celsius. Lastet med spinkle torner, hver høst, utvikler treet en ny avling av små, sure, mandarinstore appelsiner. Fordi disse fruktene er så terte, noen mennesker gjør dem uspiselige, mens andre liker å behandle appelsinene for marmelade. Både vanskelige og Thorn varianter finnes, men det naturlige treet har vanligvis torn-belagt bark.

Mandarin Orange Tree


Mandarin appelsintrær er lastet med små, selvlysende oransje frukter. Mens en bonde eller nybegynner gartner kan skalere en mandarin eller kjøre en stige opp stammen trygt, er treets grener og bagasjerommet lastet med stikkende torner. Native til sørøstlige Asia og Filippinene, mandarin appelsintrær vokser i varmt klima, inkludert den sørlige USA, og nå opp til 30 meter ved full modenhet. Slektninger av mandarin treslag, for eksempel klementin, er Thorn arter.

Relaterte Post