Retninger for Bygge Utvendige peiser

Retninger for Bygge Utvendige peiser


Adobe / jord-leire peiser har gjort et comeback siden gjenopplivingen av jorden, cob og monolittisk adobe begynte for 20 år siden. Kunst skulpturer ofte pynte disse peiser og ovner som kan lage mat matvarer som brød og pizza med en liten brann rett der i ovnen-box. Ildsprutende drage ovner eller peiser kan innlemme en liten propantank med en mini flamme-kaster vedlegg rør som kommer ut av leire-formet munn, mens andre kan har vinger eller klør som holder døren, benker og mat-skjærende tellere innebygd for piknik og utendørs aktiviteter.

Bruksanvisning


En haug murstein, sement blokker eller flate sidige bergarter i et plattform / gulv for peisen. Bygge denne plattformen fire eller fem meter høy for peiser med ovner og matlaging ildsted hyller, noe som gjør enkel tilgang til ovnen eller dører for brann-anbudet. Sikre gulvet av ovnen er nivå og så flat som mulig. Mørtel er ikke nødvendig, (selv om jorden mix kan tjene som mørtel hvis ønskelig) med mindre hvis du bor i en høy aktivitet jordskjelvsonen.

•  Losse to bøtter med leirjord på bakken presenning. Mest skitt har en leirinnhold. Legg halm sakte av favnen full, samtidig legge små mengder vann mens du mikser med føttene. Stomp, vri og knuse mix sammen mens du trekker hjørnene av presenning inn i midten. Miksen er klar når det begynner å se ut som en foldet burrito, eller føles som ukokt brøddeig til føttene.

•  Compact sand i en beholder du føler er stor nok for innsiden av ovnen eller brennkammer. Bruk en beholder samme form som det du ønsker for innsiden av boksen-ovnen. Fukt sand og trykk på sand i stramt, deretter snu den opp ned på toppen av plattformgulvet. Forme dette våt sand-mugg hvis nødvendig. Det vil danne innsiden av din peis eller ovn. Det er også vanlig å danne firebrick vegger enten ved mortaring dem eller å stable dem og pressing av jorden-leireblanding bak disse innvendige brennkammervegger, som danner ildstedet form rundt dem.

•  Pakk blandingen rundt våt sand mold lag på lag. Påfør tykt jorden ved hånd belastninger, trykke og forme den til en ytre eggformet skall for formen, eller den mer firkantet brennkammer hvis du brukte murstein. Forme og laste denne våt leire inntil kuppelen er helt dekket. Deretter lage en komplett skall av meget tykk leire-gjennomvåt halm minst 3 inches tykk; det kan være tykkere enn selv leiresjiktet før den. Dette lagt skall og dens tilhørende dør gjør interiøret varme i en ovn, er det unødvendig for en enkel peis med grill.

•  Shape og påfør et lag av jord i løpet av dette laget, igjen minst 3 eller 4 inches tykke. Utjevning det ytterste laget med en våtere jord blanding med mindre halm tilbyr en glatt ytre ovn utseende. Finn et kunstverk som kan doble som et dørhåndtak eller bruke et pent formet, tykk trestykke. Som den fuktige jorden tørker til en læraktig konsistens, setter du håndtaket godt inn i området du har valgt for døren, hvis du har besluttet å ha en.

Relaterte Post