Retninger for enkel maskin Prosjekter

Retninger for enkel maskin Prosjekter


Enkle maskiner inkluderer trinser, spaker, skråplan, skruer, kiler, og hjul og aksler. Maskin prosjekter lage god science fair materiale og fremme hands-on læring av grunnleggende fysikk prinsipper hjemme eller i klasserommet. Eldre barn kan montere lettest ved hjelp av vanlige husholdning materialer. Yngre barn kan lage sine egne spaker eller skråplan og bli med på de mer kompliserte prosjekter.

Bruksanvisning


•  Les om bruken av enkle maskiner før du begynner å lage ditt prosjekt. Nettressurser som Edheads og University of Utah ASPIRE lære grunnleggende begreper gjennom enkel instruksjon og eksempler. Sjekk ut "hvordan ting fungerer" bøker fra ditt lokale bibliotek.

•  Utforsk enkle maskiner skjult i dagliglivet. Gå rundt hjemme eller på skolen og leke med spaken i brødrister, se-så, eller piano; sjekk ut en kile som holder en dør sikkert åpne; skru av peanøttsmør jar lokk og føle trådene; snu en sykkel opp ned for å undersøke hjul og aksler.

•  Begynn dine prosjekter, ett om gangen. Start med spaken ved å gjøre litt enkel snømåking eller flytte grep opp og ned et balltre under en swing, observere hvordan kraften som trengs for å løfte en last endringer basert på hvor fulcrum av hånden din posisjon ligger. For et prosjekt, bygge en enkel våren katapult ved banding sammen den ene enden av to stablet håndverket pinner. Skyver en andre og dobbelt bøyle haug av fem pinner mellom de første pinner og ved en rett vinkel i forhold til dem. Den andre stabelen tjener som omdreiningspunkt for armen. Spring objekter av den høye enden av maskinen.

•  Bruk murstein og sterke, brede ramper av ulike lengder for å demonstrere hvordan et skråplan kan endre arbeidet med løfting. Først, skyver en last opp en rampe sett på en murstein, så to, så tre, og observere forskjellen i innsatsen som trengs. Deretter holde murstein høyden satt til en standard nummer og forandre lengden av rampen mens skyve lasten. Forenkle ved å bruke lekeklosser og papp ramper i stedet. Legg en ny dimensjon til prosjektet ved å tegne grafer resultater.

•  Bruk en trekantet leketøy blokk eller annen funnet husholdning element med en kileform å splitte en blokk med ost. Prøv å kutte blokken med en flat blokk, deretter med samme størrelse kilt blokk å føle forskjellen et enkelt verktøy kan gjøre. Eksperimentere med modelleire, og bemerker at kniver og sakser alle har kiler som en kant. Føle forskjellen mellom å prøve å tvinge åpne en dør blokkert av en vekt mot å tvinge en dør blokkert av en kileformet dørstopper.

•  Trekk støvler eller sko som bruker skolissene gjennom eyeholes. Denne enkle trinse lar deg oversette kraft i én retning i kraft i motsatt retning. Prøv å løfte en bøtte med vann tre meter over bakken direkte, og deretter kaste et tau over en tre lem eller annen sterk horisontal trekk som en lekeplass jungel gym bar og løfte en bøtte festet til enden ved å trekke i tauet på det nærmeste . Vær oppmerksom på at du vil bruke en lengre lengde på tau, men løfte vil føles lettere. Innkjøps trinser å lage mer komplekse maskiner eller spiker gjennom den åpne enden av tre trådsneller i kryssfiner til å skape en trinse system som bruker streng.

Relaterte Post