Slik reparerer en Grundig Stereo

Slik reparerer en Grundig Stereo


Grundig er en tysk forbrukerelektronikk produsent som har spesialisert seg på stereoanlegg, tunere, bærbare CD-spillere og TV. Grundig hovedsakelig produserer personlig lydutstyr som bærbare stereoanlegg og MP3-dokkingstasjon. Mange moderne Grundig stereoanlegg har en innarbeidet CD-spiller. På grunn av den allsidige naturen av mange moderne lyd-apparater som Grundig RCD 1420, er det ulike feil som kan påvirke en bedre lydopplevelse. Utføre dine egne reparasjoner på en Grundig stereo kan spare deg for penger og hjelpe deg å lære om grunnleggende elektronikk.

Bruksanvisning


•  Slå av stereo og ta ut støpselet fra stikkontakten. Bruk en stjerneskrutrekker til å åpne pluggen. Inspisere sikringsholderen inne i pluggen. Hvis det har en brun eller sotet misfarging, er det sannsynlig at sikringen har gått. Strømforsyningen vurdering varierer mellom modellene. For eksempel har Grundig RCD 1420 systemet en standard vurdering tilsvarer den lokale strømforsyningen av territoriet hvor systemet er solgt. I Nord-Amerika standard vegg spenningen er 120 volt. Typiske nettilkobling sikringer er 5 ampere.

•  Rengjør CD-spiller laser. Åpne lokket eller skuff til CD-spilleren og tørk overflaten med et stykke kjøkkenhåndkle. Ikke bruk en klut som disse kan overføre støv til CD-spilleren. Sett inn en CD hode renere plate, og trykk play. Platen vil fjerne støvpartikler fra laseren.

•  Juster ringer, fra venstre til høyre. Slå stereo på og slå hver oppringt klokken. Noterer noen dial som knitrer eller hakkete når slått. Dette er et tegn på oppsamling av støv på potensiometeret. Antallet ringer varierer fra modell til modell. Den RRCD 2700 har to ringer, en på venstre en på høyre.

•  Skru av stereo kabinett å avsløre ledningene. Bruk en stjerneskrutrekker til å fjerne stereo kabinett. Ulike modeller har ulike kabinetter. Undersøke ledningene og se etter eventuelle løse forbindelser. Trekk forsiktig ledningene --- for mye slakk indikerer en løs tilkobling. Smelt loddeskjøt for eventuelle løst koblet ledninger og koble den til igjen.

•  Spray en plast-sikker kontakt renere på Potensiometrenes som du tidligere identifisert. Drei skiven med klokken og mot klokken for å fordele rengjøringsmiddel.

•  Fjern høyttalergrillen. Bruk en flat skrutrekker til å lirke grille bort fra stereo kabinett. Skinne en lommelykt inne i høyttalermembranen. Hvis du oppdager noen revner i høyttalermateriale, koble ledningene som forbinder høyttaler til stereo og fjerne høyttaleren. Monter elektrisk tape til den dratt del av høyttalermembranen og passer høyttaleren tilbake i stereo.

Relaterte Post