Hva drømmene dine sier om deg

Hva drømmene dine sier om deg

Introduksjon


Drømmer har opptatt og interessert menneskeheten siden begynnelsen av menneskets historie. Imidlertid var det bare når Sigmund Freud publiserte sin bok "Drømmetydning" i 1889 at temaet ble en del av den vitenskapelige debatten. Freud foreslo at våre drømmer kan bli psykologisk analysert og at ved å gjøre det, kan vi vite det ubevisste menneskelige sinn . Siden da har denne metoden blitt brukt til å lete etter mening i drømmer av mange kulturer rundt om i verden.

Vi drømmer flere drømmer hver dag


Mennesker drømmer hver dag og på en rekke anledninger. Ifølge eksperter på menneskelig atferd, kan en persons drømmer vare bare et par minutter eller mer enn en time. Vi har ikke alltid huske hva vi har drømt. Det faktum at vår drøm var enten behagelig eller ubehagelig har heller ingen betydning for vår evne til å huske det. Psykologiske studier peker på ulike øvelser og teknikker som kan hjelpe oss har drømmer som er mer oversiktlig, og dermed øke vår evne til å huske hva som skjedde.

Blinde mennesker også drømme


Folk som har blitt fratatt synet kan også drømme, selv om disse drømmene ikke nødvendigvis består av bilder. Ifølge peruanske nettside "infociegos.com", som har samlet drømme vitnesbyrd fra synshemmede, mange blinde benytte andre sanser innenfor sine drømmer. Nettstedet hevder at dets bidragsytere ofte drømme om sine kjære, og selv om de ikke ser dem i bildene, kan de høre og lukte dem. Nettstedet sier at de menneskene som mistet sitt syn når barn eller voksne kan se bilder i sine drømmer, men de som har vært blind siden fødselen ikke kan.

Menn og kvinner drømmer annerledes


Ifølge en studie av en tysk vitenskapsmagasinet, menn og kvinner drømmer på en annen måte. Menn, ifølge analysen, drømme allegorier av sex, aggresjon og faglig prestasjon, mens kvinner drømmer om sentimentale eller familieidealer. Men også en tendens til å drømme mer om andre menn, mens tilstedeværelse av menn og kvinner er mer balansert i drømmene til kvinner. Studien ble gjennomført av "Psychologie Heute" i 2005 og resultatene ble utgitt av den tyske Press Agency.

Barns drømmer er mer dagligdagse


En studie utført av forskere i Colombia fant at barns drømmer er mye mer verdslig enn de voksne. Etterforskningen, ved Konrad Lorenz Universitetet i Bogota, oppdaget at barn under åtte år ikke var i stand til å drømme med bevegelige bilder, og kunne heller ikke se seg selv representert innenfor sine drømmer. Disse tingene bare skjedde mellom åtte og 10, når barnets intellekt hadde videreutviklet. Imidlertid ble det rapportert at deres drømmer fortsatt forble verdslig i naturen snarere enn mer fantasy basert.

Frankensteins monster ble født i en drøm


Gjennom historien har mange forfattere innrømmet å finne inspirasjon for sitt kreative arbeid i sine drømmer. Slike forfattere inkluderer Samuel Taylor Coleridge, Robert Louis Stevenson og Mary Shelley, forfatter av "Frankenstein". Shelly (avbildet i bildet) beskrev hvordan hun hadde ønsket å skrive en skrekkhistorie, men først hadde kjempet for å finne inspirasjon. Hun sa hun var bare i stand til å skrive historien om doktor Frankensteins monster etter drømme om hendelser og karakterer.

Tegn og symboler i drømmer


Inspirert av Sigmund Freuds bok "Drømmetydning", har mange forfattere publiserte arbeider på de symbolske betydningene av drømmer. For eksempel, mange sier at det å se snødekte landskaper i drømmene dine er skilt for å dø av alderdom, mens drømmer om en svart hund symboliserer sykdom. For å se en mann som spiller musikk spår plutselig død, mens bærer halm betyr en periode med sult. Det er en enorm mengde informasjon tilgjengelig som hevder å være i stand til å tolke drømmene våre.

Ex-røykere har mer intense drømmer


Ifølge en vitenskapelig studie, folk som har gitt opp å røyke har mer intense drømmer. The Journal of Abnormal Psychology, som utførte undersøkelsen involverer flere hundre frivillige, fant at tidligere røykere rapporterte drømmer om fobier eller panikkanfall. Studien sa at slike drømmer var mest vanlig hos personer som nylig hadde gitt opp å røyke. Tidligere røykere rapporterte også at sigaretter og røyking ofte omtalt i sine drømmer på en eller annen måte.

Ønsker og fantasier


Drømmetydning ordbøker, siden de først begynte å dukke opp i bokhandelen, har tatt et stort utvalg av symboler og bilder relatert til menneskelige følelser. De avtale med våre ønsker, bekymringer og fantasier, men også tolke tilstedeværelse av dyr, objekter og landskap. Drømmer som involverer gråt, lykke, sult og sinne kan leses som tegn på angst, frustrasjon eller grunnleggende begjær. Alt som er sikkert, er at drømmer er drømmer.

Mareritt


Mareritt er den mest dramatiske delen av drømmer som de er vanligvis ledsaget av følelser av angst, frykt, vold og håpløshet. Eksperter sier at de er den mest intense delen av våre drømmer, selv om de er vanligvis ikke noe å bekymre seg for. Imidlertid kan gjentakende mareritt knyttet til voldelige eller følelsesmessig traumatiske hendelser krever ekspert psykologisk oppmerksomhet. Ifølge studier, mareritt skje i den siste fasen av søvnsyklus.

Relaterte Post