Hvordan du velger en kortison krem

Hvordan du velger en kortison krem


Kortison krem ​​brukes til å behandle en rekke medisinske plager, blant annet leddgikt og hudsykdommer som eksem. Det hjelper som regel å redusere betennelse og kløe forbundet med disse forholdene ved å bruke den direkte på huden. Kortison krem ​​selges både over disk og ved resept fra en lege, avhengig av styrken av steroider som inngår i kremen.

Bruksanvisning


•  Kjøp hydrokortison krem eller salve fra et apotek for å behandle milde former for eksem og andre hudsykdommer hvis anbefalt av legen din. Hydrokortison er den eneste typen av kortison som kan kjøpes med en resept fra en lege. Legen din kan foreslå å prøve denne formen for kortison krem ​​for å se om lindrer symptomene dine før forskrivning en sterkere form for steroider.

•  Velg en resept kortison krem laget av lokale steroider for å behandle mer alvorlige forhold, for eksempel leddgikt eller alvorlige hudsykdommer. Denne type resept er vanligvis bare brukes når over-the-counter kortison kremer ikke har vært effektive eller dersom symptomene er spesielt alvorlige. Det finnes en rekke sterke sider av reseptbelagte kortison krem, avhengig av hvor sensitiv huden din og hva slags tilstand du lider.

•  Bestem riktig type kortison krem basert på den delen av kroppen din som du skal påføre kremen. Over-the-counter kortison krem ​​er vanligvis brukes til å behandle hudsykdommer som eksem som oppstår på sensitive deler av kroppen som ansiktet og kjønnsorganene. Sterkere reseptbelagte kortison kremer er vanligvis trygt for bruk på torso, armer og ben uavhengig av type tilstand som blir behandlet.

•  Bruk de anbefalte mengder kortison krem til bare de delene av kroppen som er berørt av tilstanden du behandler, uavhengig av styrken på krem som du velger. Langvarig eksponering for kortison krem ​​over flere måneder eller år kan føre til for tidlig aldring og fortynning av huden. Kortvarig bruk av kortison krem ​​ikke bærer betydelige bivirkninger, men tynning av hår der kremen er påført og misfarging av huden er også mulig.

•  Unngå bruk av sterkere typer kortison krem når det brukes til behandling hos barn. Du bør oppsøke legen din for å hjelpe plukke den riktige styrken på kortison krem, avhengig av alder på barnet, samt anbefalinger for antihistaminer for å brukes sammen for å redusere kløe. I sjeldne tilfeller kan kortison stunt vekst i små barn.

Relaterte Post