Støttepersonell stillingsbeskrivelse

Støttepersonell stillingsbeskrivelse


Support medarbeidere arbeider i et bredt spekter av bransjer og sine plikter varierer fra selskap. I de fleste tilfeller, er de ansvarlige for rutinemessige kontoroppgaver som andre ansatte er for opptatt til å håndtere. For eksempel kan en støttepersonell medlem skrive bokstaver eller fakse dokumenter som er skrevet av hans overordnede, eller skriv inn viktige data inn i datamaskiner. Han kan også bistå med salg eller bokføring.

Grunnleggende


Støtte ansatte utføre en rekke oppgaver, og må være forberedt på å håndtere mange oppgaver på en gang. De kan være ansvarlig for å videresende samtaler eller viktige meldinger, eller ta minutter på møter. Noen kan også distribuere deres selskapets innkommende post, mens andre kan hjelpe planlegge avtaler. I noen bransjer, kan støtte arbeidere må sørge for forsyninger er bestilt og hyller er fylt. Av og til kan de også være ansvarlig for fakturering og selv samlinger.

Ferdigheter


Støtte ansatte må være raske elever og allsidig. De bør ha sterke kommunikasjonsferdigheter --- både skriftlig og muntlig --- og en lyd arbeidsmoral. De trenger å nærme jobben sin med en positiv holdning, og ha en grundig forståelse av deres selskapets prinsipper og overordnede mål. På toppen av disse tingene, støttepersonell medlemmer sannsynlig trenger å eie grunnleggende dataferdigheter. Støttepersonell ofte samhandle med kunder, så de må være i stand til å oppføre seg på en profesjonell og høflig måte.

Bakgrunn


Krav for å bli et støttepersonell medlem variere fra industrien. I de fleste tilfeller er tilstrekkelig en high school diplom og evne til å lære på jobben. Det er særlig for de som bærer titlene på administrative assistenter, sekretærer eller resepsjonister. Noen selskaper krever støtte arbeidere til å bære en knytte grad eller sertifikat, med fokus på områder som å skrive, grammatikk, kommunikasjon og forretninger. Igjen, avhenger mye av størrelsen og omfanget av den enkelte virksomhet.

Outlook


Muligheter for de leverer kontor og geistlige støtte bør være rikelig for årene som kommer. Ifølge det amerikanske Bureau of Labor Statistics, jobber for generelle kontor funksjonærer forventes å øke med 12 prosent gjennom 2018. BLS estimerte også at sysselsettingen av sekretærer og administrative assistenter vil vokse med 11 prosent i løpet av samme tiår.

Inntjening


Lønn for støtte ansatte svinge av industrien, så vel som deres tid på jobben og generelle plikter. Ifølge BLS, generelle kontor funksjonærer tjent en median lønn på £ 16,458 per time i mai 2008, mens sekretærer og administrative assistenter gjorde en median timelønn på £ 18 882 i løpet av samme måned.

Relaterte Post