Hvordan virker en ISP fungerer?

Hvordan virker en ISP fungerer?


ISP ligger i en bygning kalt et datasenter, som inneholder all databehandling og nettverk datamaskin som kjører ISP. Men utstyret inne i datasenteret bruker opp mye strøm samt genererer mye varme. Hvis strømmen fra det lokale kraftverket går ned, vil kundene være frakoblet. Hvis det blir for mye varme genereres, kan utstyr bli ødelagt og slutter å virke permanent. Strøm fra det lokale kraftverket er supplert med en backup UPS og dieseldrevne generatorsystem som slår inn automatisk når nettstrømmen dråper. Å takle varmen som genereres av utstyr inne i ISP bygning, er HVAC enheter installert som lufte kald luft jevnt rundt i rommet for å holde en konstant temperatur og fuktighet. Når utstyret blir lagt, strøm og VVS krav også endre som krever ISP datasenter manager for å bestille ekstra strøm og kjøling når nye nettverk eller datautstyr er lagt til.

Utstyr


Hvordan virker en ISP fungerer?


ISP bruker datasenter grade nettverk og datautstyr. Utstyret tåler mange flere samtidige tilkoblinger enn hva som er mulig fra utstyr kjøpt av forbrukere fra elektroniske forhandlere som Best Buy. Selv om trådløse nettverk er vanlig i hjem og kontor, trenger ISPer ikke bruke trådløst for kundetrafikk. Fiber og kobberkabler overføre mye mer data enn trådløs radio. De servere kjøpt av ISP trenger å ha mange CPUer med så mange kjerner som mulig per CPU. Dette gjør det mulig for ISP å kjøpe færre datamaskiner mens service mange flere kunder på en enkelt datamaskin server. Multi-core datamaskiner også bidra til å redde ISP strøm- og avkjølingskostnader. I dagens internettleverandører, VPS (virtuell privat server) tilbud er svært populære. De lar kunden å kjøre sitt eget operativsystem eksempel på en multi-core datamaskin som er delt av mange andre kunder. Hvis ISP leverer tilkobling til hjemmebruker, vil det være en kablet tilkobling (enten kabel eller telefon ledning) fra hjem til nabolaget sentrale kontor som samler all kundetrafikk i området. ISP deretter bærer dataene resten av veien på ISP private nettverk til datasenteret, som vil passere trafikken på Internett.

Gjør tilkobling til Internett


Hvordan virker en ISP fungerer?


ISP kjøp telekommunikasjonslinjer fra lokale tele verktøyet til å bære trafikk til andre ISPer. I de fleste tilfeller er telelinjer langt overskrider kapasiteten til den raskeste trådløse eller kablede tilkoblingen tilgjengelig for forbrukerne. Peering avtaler er inngått med andre Internett-leverandører slik at trafikken kan komme til resten av Internett. Vanligvis er en peering avtale signert med minst to store Tier-1 eller Tier-2 ISPer i tilfelle en av dem går ned. Alle ISP bruke samme TCP / IP-protokollen for å styre trafikken til og fra resten av nettet. Når alt dette fungerer, kan trafikken fra datasenteret reise til en av Internett-leverandørens jevnaldrende på vei til sin endelige destinasjon på Internett.

Relaterte Post