Om japanske tresnitt Prints

Om japanske tresnitt Prints


Japanske tresnitt utskrifter har sin opprinnelse i en hundre år gammel tradisjon i grafikken. De har vært gjenstand for offentlige sanksjoner og kunstnerisk debatt. Kunstnere som Vincent van Gogh, Claude Monet og Mary Cassatt ble påvirket av stilen av japanske tresnitt.

Historie


Om japanske tresnitt Prints


Mens de tidligste dokumenterte japanske treplaten utskrifter er fra det 8. århundre, ble japanske tresnitt utbredt i Osaka og Kyoto i begynnelsen av det 17. århundre. Kunstform ble opprettet av og for de lavere klassene. Tidligere tresnitt utskrifter var enkel, bestående av én farge blekk, men farger og teksturer ble senere lagt til av kunstnere til å forbedre det endelige bildet.

Sjanger


Om japanske tresnitt Prints


Den mest kjente sjangeren av japanske tresnitt er Ukiyo-e, som kan oversettes som "bilder av den flytende verden." Begrepet "flytende verden" sies å referere til den økende handels klasser som opererte utenfor de forbudte sosiale strukturer og som var i stor grad ansvarlig for distribusjon av utskrifter og andre varer, spesielt i løpet av 17-tallet og senere.

Prosess


Å skape et tresnitt, skaper en artist en master tegning, som er sporet. Sporing er limt til tre blokk, og områder i hvitt er kuttet bort, så tegningen vises i revers som en lettelse. Blokken er så innsatt med en rull eller brayer, og godt trykket på papir for å lage en utskrift. For fargeutskrifter, er flere blokker opprettet for forskjellige farger med varierende områder igjen i relieff. Den endelige utskriften gir inntrykk av større dybde og detaljer.

Temaer og bruksområder


Den treplaten prosessen ble brukt i den første innfødte trykkpressen, som distribueres politiske og historiske tekster. Utskrifter dukket opp som frittstående kunst stykker og senere, som illustrasjoner i tekster. Populære japanske tresnitt utskrifter fra 19-tallet ofte avbildet kabuki skuespillere og geisha, de kjendis kultfigurer av dagen; tidligere temaer tradisjonelt omfatter blomster, landskap, fugler og kvinner.

Skoler


Som mange kunstformer, har japanske tresnitt gjennomgått en rekke tilnærminger og skoler tanke. Fra den første utpekt "skolen" --- Torii skolen --- gjennom Sosaku Hanga "Creative utskrifter," og Shin Hanga "Nye Prints," bevegelser i begynnelsen av det 20. århundre, japanske tresnitt forbli en tradisjon forankret fast i historien.

Relaterte Post