De mest prestisjetunge Scotch whisky

De mest prestisjetunge Scotch whisky

Introduksjon


Scotch whisky, eller rett og slett Scotch som det også kalles, er en destillert alkoholholdig drikk som er kjent over hele verden for sin høye kvalitet. Produksjonen er underlagt strenge regler og for en whisky til å bære navnet Scotch det må ha blitt produsert på et destilleri i Skottland. I dette lysbildet viser du vil finne den mest prestisjetunge og ettertraktede merker.

Macallan


Dette destilleriet, basert i Speyside-regionen i Skottland, produserer single malt Scotch whisky. I utgangspunktet ble Macallan whisky alderen bare bruker eik sherryfat fra Spania. Det ble imidlertid en ny serie lansert i 2004 som brøt bort fra denne tradisjonen ved å bruke eikefat fra en annen kilde.

Chivas Regal


Denne premium Scotch whisky er produsert av Chivas Brothers siden 1801. Det er gjort på firmaets Strathisla destilleriet i byen Keith. Det er en av de mest anerkjente merkene av whisky og selges i minst 200 land over hele verden.

Johnnie Walker


Denne whiskyen er berømt over hele verden. Firmaet, som opprinnelig basert i Kilmarnock, eksporterer sine produkter til mer enn 200 land og selger 120 millioner flasker i året. Selskapets produkter markedsføres i ulike former. Du finner dem pakket i bokser og begrenset opplag flasker er også tilgjengelig for kjøp.

Arran


Arran Distillery, basert på øya som den har tatt sitt navn, er et relativt nytt navn i verden av Scotch whisky. Produksjon, som er utført ved hjelp av tradisjonelle metoder for å sikre en klassisk smak, begynte i 1995. De single malt eksporteres til Europa, Asia og Amerika.

Buchanan's


Dette merket av whisky har eksistert siden 1879. James Buchanan, sin skaper, ble født i Canada, men vokste opp Skottland. Hans produkt fikk raskt popularitet og i 1898 fikk selskapet en kongelig tillatelse til å levere whisky til den kongelige familie.

Cutty Sark


Dette Scotch whisky, som tar sitt navn fra den berømte Cutty Sark skipet bygget på elven Clyde, ble først destillert i 1923. Den har en myk smak og er for krevende ganer. Sine flasker kommer i ulike former og størrelser og prøvetakingssett kan også kjøpes.

Bells


Dette Scotch ble født i 1825 da etablert whisky kjøpmann Thomas Sandeman gått sammen med destillatør Arthur Bell. Av 1863, ble selskapet ikke bare populær i Storbritannia, men hadde også begynt å eksportere sine produkter i utlandet. Bell var den første til å blande korn whisky med malt whisky til å produsere nye smaker.

Dalmore


Dette destilleriet ble grunnlagt i Alness i 1839. I løpet av 1870-tallet Dalmore ble den første destilleriet til å eksportere sine produkter til Australia. Forskjellige tønner og teknikker benyttes for å fremstille en rekke typer av limbånd. Den har en kapasitet til å produsere mer enn fire millioner liter i året og guidede turer i destilleriet er åpne for publikum.

Juveler av Skottland


Dette destilleriet stolt skryte at dets whiskyer er ikke chill-filtrert, karamellisert eller kunstig farget. De fremstilles ved forskjellige destillerier tvers Skottland og hver flaske bærer en etikett er utstedt, slik at kunden vet fra hvilket område Scotch kommer fra.

Isle of Jura


Som navnet antyder, er dette whisky gjort på Isle of Jura. Ordet "jura" betyr hjort i gammelnorsk, så whiskyen er faktisk kåret til Isle of Deer. Tradisjonen med destillasjon og produksjon av denne drinken dateres tilbake til det 17. århundre, og det er den eneste virkelige malt whisky å bli gjort på stedet.

Relaterte Post