Aluminium sulfat & blåbær planter

Aluminium sulfat & blåbær planter


Blåbær busker kan være en vakker tillegg til enhver hage, men for å sikre suksess i voksende disse fruktbærende busker, er jordbearbeiding avgjørende. Blåbær busker tendens til å like en sur jord, og aluminiumsulfat kan være svaret for en pH problem.

Test


Avgjøre om en hage tilsetningsstoff som aluminium sulfat er nødvendig før du bruker til hagen din. Kjøp en jord pH test kit og teste jord i samsvar med produsentens instruksjoner. Blåbær busker blomstre i sur jord varierer i pH 4,0 til 5,3. Et vanlig problem med jord pH kan være høye konsentrasjoner av kalk, som har en tendens til å nøytralisere surheten jord, noe som gir den en høyere pH-verdi enn ønsket for dyrking av blåbær busker. I situasjoner hvor pH-verdien er for høy, kan en jord surgjører trenger å bli brukt til å bringe jord pH innenfor det riktige område.

Aluminiumsulfat


Aluminiumsulfat er en hvit kornete kjemikalie som fungerer som en jord forsurende når den brukes riktig. Det endrer jord pH så planter som krever lavere jord pH-verdier, for eksempel blåbær busker, kan vokse i områder der den stedlige masser kan være mer pH nøytral.

Søknad


Et hull må graves for å imøtekomme blåbær bush blir plantet. Hullet skal være omtrent dobbelt så stor som diameteren på rotklumpen blåbær bush. Etter at hullet er blitt gravd, kan aluminiumsulfat blandes inn i jord ekstrahert med en hage rake, i et forhold som anbefalt av produsenten. Når aluminiumsulfat er blitt blandet inn i ekstrahert jord, kan et basislag av jord blanding settes inn i hullet, og blåbær bøssing kan deretter settes inn i hullet. Hullet kan så fylles med det gjenværende av jord blanding. Sørg for at jorda ikke er ordentlig pakket inn i hullet, men er fast nok til å støtte blåbær bush.

Alternatives


Elementært svovel kan også brukes i stedet for aluminiumsulfat som en hagejord surgjører, og er noen ganger solgt som "blomster av svovel." Mye mindre mengder av elementært svovel er nødvendig for den samme jord forsuring effekter av aluminiumsulfat. Påføring av elementært svovel er vanlig og kan føre til gulning av blåbær busken, således aluminiumsulfat er ofte anbefalt for påsetting.

Tilgjengelighet


Aluminiumsulfat kan vanligvis kjøpes i en 1- til 4-kilos sekk eller container, og kan bli funnet hjemme og hagesentre, barnehager eller på nettet.

Tilleggsinformasjon


For ytterligere informasjon som er spesifikk for å bruke aluminium sulfat for dyrking av blåbær busker i ditt område, kan du kontakte landbruk forlengelse kontor.

Relaterte Post