Ferdighetene som trengs for hotellets ledelse

Ferdighetene som trengs for hotellets ledelse


Hotelldirektørene sørge for at deres ansatte er å tilby vennlig service og hotellbygningen og Rom fasiliteter er i god stand. De kan også ansette personale, arbeide med markedsføring og hotellets økonomi og sørge for mat og selskapsvirksomhet kjører riktig. Fordi lederens jobb er sentralt i hotellet, mange jobber over 40 timer i uken. Hotellet ledere må kunne håndtere stressende situasjoner med forsiktighet, ta hensyn til detaljer og har god kommunikasjon og lytting.

Managing Stress


Å jobbe som hotel manager betyr lange dager og administrere en rekke ansatte i ulike avdelinger: du trenger for å holde rede på rengjøringspersonale, kokker, resepsjonen og andre ansatte, avhengig av størrelsen på hotellet du administrerer. På grunn av den store mengden av ansvaret du har foretatt, kan du bli stressa hvis noe går galt. For eksempel, hvis din rengjøringspersonale hopper over rengjøring noen av rommene eller kokker klarer å følge restaurant helse koder, du kan bli bombardert av klager fra kunder på toppen av å holde orden på dine ansatte. Håndtere stress er viktig i en hotelldirektør karriere fordi hvis de ansatte ser at du er engstelig og urolig, de vil ofte bli engstelig og urolig. Hvis de ansatte er stressa eller bekymret om jobbsikkerhet, de mest sannsynlig ikke vil gi den beste kundeservice, og hotellet kunne lide tilsvarende. Håndtere stress og håndtering stressende situasjoner rolig vil holde ansatte beroliget og tillater deg å løse eventuelle problemer med hotelldrift raskere.

Oppmerksomhet på detaljer


Oppmerksomhet på detaljer er en viktig ferdighet for en hotel manager. Hotellet må kjøres i henhold til bestemte standarder. Du må sørge for at maids rense rommene riktig og opprettholde sanitære forhold. Du må også sørge for at hotellet restaurant følger statlige helse retningslinjer, når du forbereder mat for gjester, slik som skikkelig vaske og lage mat, overvåking steketemperatur, og følge prosedyrer for håndvask. Fylkeshelseinspektører kan besøke et hotell tilfeldig for å sørge for at du følger retningslinjene. Din restaurant helse inspeksjon vil være tilgjengelig på nettet for publikum, slik at du vil ønske å sørge for at de ansatte er å observere standarder på plass. Du vil også være lurt å sørge for at rommene er skikkelig rengjort før gjestene får sine rom-tastene. Gå gjennom hotellet og sjekke rom på måfå for å sørge for at de ansatte er å holde opp med rengjøring.

Kommunikasjon


Kommunikasjon er en av de viktigste ferdighetene du trenger som hotel manager. På jobb, vil du være å administrere ansatte fra alle avdelinger samt jobbe med kunder. Du må la ansatte vet om de gjør jobben sin riktig på en måte som vil oppmuntre dem heller enn å frustrere dem. Du må også slå på smil for kunder og la dem vite hvorfor bor på hotellet er en god beslutning. Som en hotelldirektør, kan du også være å skape ansatte tidsplaner, bestille billetter for VIPs og gjør at hotellets restaurant kjører effektivt. Du må kommunisere med de ansatte for å sikre at planene sine jobber for dem og la dem vite når hotellet vil være opptatt, for eksempel hvis en stor mengde av bryllupsgjestene har booket rom en natt. Kommunisere med ansatte vil dempe eventuelle booking og planlegging problemer.

Lytte


Som en hotelldirektør, vil du sannsynligvis bli å håndtere flere ansatte og kunder på samme tid. Men hvis du ikke klarer å lytte til hva hver person sier, kan du gå glipp av en viktig sak med hotellet eller gi kundene den ideen at hotellet ikke bryr seg deres behov eller virksomhet. Dette kan skade omdømmet til hotellet og få deg til å miste virksomhet. Dette er grunnen til at du tar deg tid til å lytte til hva folk rundt deg sier er viktig; ansattes bekymringer om arbeidsmiljøet kan føre dem til å bli mindre vennlig og ikke jobbe så effektivt. Hvis du lytter til dem og arbeide med dem for å bedre situasjonen, vil du forbedre fornøyde kunder også. Lytte til kundenes bekymringer og behov vil reflektere godt på hotellet og oppmuntre gjenta bedriften.

Relaterte Post