Insentiv spill for ansatte

Insentiv spill for ansatte


Å øke salget og øke inntektene, er det noen ganger nødvendig å tilby insentiver til dine ansatte. Insentiver kan være økonomiske belønninger, premier eller andre ting som har verdi, for eksempel ekstra betalt fri. Når du utvikler insentiv spill, kan du legge til motivasjonen ved å inkludere et konkurranseelement.

Ringe for Dollars


Selv om du allerede har et system med beregninger for å overvåke utgående telefonaktivitet for salgsstøtte, kan du fortsatt bruke utgående samtaler som et insentiv spillet. Når selgerne får kontakt med flere potensielle kunder, muligheten for inntektsøkninger. Lag en "Ringe for Dollars" spill hvor du betaler et insentiv til salgsrepresentant som gjør flest utgående salg samtaler over minste de er forpliktet til å gjøre. Dette vil presse alle salgsrepresentanter for å utføre over sine minimumskrav, men du trenger bare å belønne én representant per dag, slik at insentivkostnadene forblir lave. Spore telefonnumre samtalene kommer til, og hvor lenge samtalene siste, for å sørge for at de er legitime samtaler og ikke en megler ringer hjem til pad sine statistikker.

Teamwork


En anerkjennelse spillet fremmer samarbeid blant de ansatte. Utvikle et skjema der én ansatt gjenkjenner en annen for en godt utført jobb. Det kan være for noe jobbrelatert oppgave. Medarbeidere sende inn sine skjemaer til sin trener, og lederen innlegg skjemaene på en bedrift diskusjonsforumet til å anerkjenne arbeidet til de nominerte ansatte. På slutten av måneden, er navnene på alle ansatte som ble nominert plassert i en tegning for en premie. For å forhindre at ansatte sammenkobling av og nominere hverandre for imaginære oppgaver, krever at hvert skjema signeres av ytterligere to vitner. Prisen kan være en ekstra betalt fridag.

Jelly Bean Spill


The Jelly Bean spillet krever deltakelse av alle ledere. Fyll en klar krukke med gelé bønner, og holde den i menneskelige ressurser kontoret, der det kan være på skjermen, men ingen kan røre det. Ledere gi billetter til ansatte som ledere anser for å ha gjort en fremragende jobb. Hver billett er en sjanse til å gjette hvor mange gelé bønner er i glasset. På slutten av måneden, den ansatte som er nærmest antall uten å gå over vinner en premie. Ledere kan gi så mange billetter per dag som de ønsker, og de kan belønne den samme arbeidstakeren gjentatte ganger om at arbeidstaker fortsetter å prestere på et høyt nivå. Premien skal være noe verdifullt som en helgetur på en lokal resort, eller billetter til en kommende idrettsarrangement.

Relaterte Post